Η ενυδάτωση, είναι ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στην περιποίηση της επιδερμίδας μας, καθώς το 70% του σώματος μας αποτελείται απο νερό αντιλαμβανόμαστε ότι για να έχουμε μια όμορφη και υγιή επιδερμίδα, είναι σημαντικό να την ενυδατώνουμε σωστά.

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη σε όλους τους τύπους δέρματός και όχι μονο στα ξηρά, όπως συνήθως πιστεύουμε!   Ειδικά τα ακνεικά και τα λιπαρά δέρματα έχουν μεγάλη αναγκή από σε βάθος ενυδάτωση, καθώς πολύ συχνά τα προιόντα καθαρισμού που χρεισημοποιούνται είναι εντόνα αλκαλικά με αποτέλεσμα να αφυδατώνουν την επιδερμίδα!

Τα οφέλη απο μια θεραπεία εντατικής ενυδάτωσης είναι :

  • Ανθεκτικότητα. Ένα σωστά ενυδατωμένο δέρμα αντιστέκεται καλύτερα στις περιβαλλοντικές επιθέσεις , όπως η ηλιακή ακτινοβολία, οι μικροοργανισμοί ή τα αλλεργιογόνα.
  • Προλαμβάνει τη γήρανση. Η ενυδάτωση είναι ο no1 αντιγηραντικός παράγοντας, διατηρεί τη σφριγηλότητα και την ελαστικότητα του δέρματος, χαρίζει όγκο και «γεμίζει» τις ρυτίδες.
  • Εξισορροπεί τη λιπαρότητα του δέρματος. Αντίθετα με όσα συχνά πιστεύουν οι εφηβοι και “βομβαρδίζουν” την επιδερμίδα τους με δυνατά καθαριστικά, όταν το δέρμα μας βρίσκεται σε κατάσταση αφυδάτωσης, εκκρίνει παραπάνω σμήγμα για να προστατευτεί. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα την υπερέκκριση σμήγματος και την αύξηση της λιπαρότητας.
  • Αποτοξίνωση. Όσο περισσότερο ενυδατωμένο το κύτταρο, τόσο πιο εύκολα αποβάλλει τοξίνες, ρύπους και ακαθαρσίες.

Τι προκαλεί την αφυδάτωση του δέρματος: 

  • Καιρικές συνθήκες. Το πιο απλό! Το φθινόπωρο και τον χειμώνα η επιδερμίδα μας έχει μεγαλύτερες ανάγκες εξωτερικής ενυδάτωσης, σε συνδιασμό με την χρήση κλιματιστικών, η επιδερμίδα γίνεται ξηρη και αφυδατωνεται. Παράλληλα, το καλοκαίρι οι υψηλές θερμοκρασίες σε συνδιασμό με την πολλές ώρες ηλιοθεραπείας “στεγνώνουν” το δέρμα μας!
  • Κάπνισμα. Το κάπνισμα αφυδατώνει το δέρμα, καθώς επηρεάζεται η μικροκυκλοφορία του αίματος. Έτσι, προκαλεί μείωση οξυγόνου, αλλά και καταστροφή των θρεπτικών ουσιών, που είναι απαραίτητες για την σωστή ενυδάτωση του δέρματος.
  • Στρες. Είναι και αυτός ένας παράγοντας που ευθύνεται για την αφυδάτωση του δέρματος, καθώς επηρεάζει τα επίπεδα της κορτιζόλης, αλλά και την ισορροπία του μικροβιώματος.
  • Ορμονικοί παράγοντες. Όταν τα επίπεδα των ορμονών μας είναι διαταραγμένα, αυτό φαίνεται και στην επιδερμίδα μας. Ο οργανισμός δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά, με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται.
  • Ανεπαρκής πρόσληψη νερού. Αν δεν λαμβάνουμε τη σωστή ποσότητα νερού, το δέρμα μας θα είναι αφυδατωμένο, καθώς μειώνονται τα επίπεδα της υγρασίας στο δέρμα εκ των έσω.
  • Λανθασμένη ή ελλειπης φροντίδα του δέρματος. Όταν δεν φροντίζουμε σωστά το δέρμα μας ή δεν χρησιμοποιούμε τα κατάλληλα προϊόντα, παραμένει αφυδατωμένο, θαμπό και ξηρό.

Στο Divine Beauty by Gogo, αφού κανουμε δερμοανάλυση, και δουμε τις δικές αναγκες θα σας συστήσουμε την καταλληλή θεραπεία βαθιάς ενυδάτωσης και θα σας προτείνουμε σειρά προιόντων για την ορθή περιποιηση στο σπιτι!