Το χημικό πίλινγκ (chemical peeling)

Η διαδικασία αυτή έχει ως σκοπό να παράξει το δέρμα καινούρια επιδερμίδα, με την ολοκλήρωση των θεραπειών η επιδερμίδα αναγεννάται πιο υγιής, λαμπερή με βελτιωμένη υφή και τόνο. Ταυτόχρονα, υπάρχει διέγερση του δέρματος για να παραχθεί περισσότερο κολλαγόνο και ελαστίνη.  Το χημικό πίλινγκ προσώπου βοηθά τα άτομα που έχουν κηλίδες, ρυτίδες, ουλές, σημάδια ακμής, πανάδες, ακμή, δυσχρωμίες (χρωματική ονομοιγένεια). Μπορεί όμως το πίλινγκ να γίνει όχι μόνο στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα όπως για παράδειγμα στο ντεκολτέ, στα μπράτσα, στους μηρούς και στην κοιλιά αν υπάρχουν ραγάδες και σε χέρια αν υπάρχουν κηλίδες και δυχρωμίες.

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι χημικού peeling ανάλογα με τη δραστικότητα των διαλυμάτων και το βάθος του εγκαύματος το οποίο προκαλούν στην επιδερμίδα: επιφανειακός τύπος, μέτριος και βαθύς.

Οι αισθητικοί μας στο Divine Beauty by Gogo αφού εξετάσουν ενδελεχώς το πρόβλημα της επιδερμίδας και την ποιότητα του δέρματος θα επιλέξουν το διάλυμα που ενδείκνυται στην περίπτωση σας και θα σας ενημερώσουν για το σύνολο της θεραπείας, τις απαιτούμενες συνεδρίες, τις ημέρες αποθεραπείας που θα χρειαστεί το δέρμα καθώς και την καθημερινή σας ρουτίνα (καθαρισμός, αναπλαστική κρεμα ημέρας, αντιηλιακή κ.λ.π).  Τα χημικά πιλινγκ γίνονται σε περισσότερες από μία συνεδρίες (οπότε ο ερεθισμός περιορίζεται), με αποτέλεσμα σχεδόν με ένα βαθύ πίλινγκ.

Μετά από ένα χημικό πίλινγκ, συνήθως παρουσιάζεται κάποια προσωρινή απολέπιση, ερυθρότητα και ξηρότητα του δέρματος. Όμως, αυτά θα υποχωρήσουν καθώς το δέρμα προσαρμόζεται στη θεραπεία. Στα ήπια πίλινγκ η προσωρινή ερυθρότητα, απολέπιση και ξηρότητα δεν θα σας εμποδίσουν να εργαστείτε ή να ασχοληθείτε με τις συνήθεις δραστηριότητές σας.

Η επούλωση διαρκεί μία έως επτά ημέρες. Το δέρμα θα είναι κόκκινο για τις  πρώτες ώρες (και πάλι αυτό εξαρτάται από την ποιότητα του δέρματος και την αντοχή του), ενώ όταν υποχωρήσει η ερυθρότητα μπορεί να υπάρξει ξεφλούδισμα για 1-2 ημέρες.

Το χημικό πίλινγκ είναι μια επεμβατική τεχνική και εφαρμόζεται μόνο τους χειμερινούς μήνες, είναι κατάλληλο για τραχιά δέρματα, με βαθιές ρυτίδες, έντονες κηλίδες, ουλές και σημάδια.

*Αντενδείκνυται σε άτομα με πολύ ευαίσθητο δέρμα με αλλεργικές αντιδράσεις.